Om oss

Vinestor er en ledende leverandør av alkoholholdige drikkevarer til det norske markedet.  Vi importerer vin, øl og andre drikkevarer fra produsenter over hele verden og selger produktene gjennom Vinmonopolet og til kunder som hoteller, restauranter, barer og andre med skjenkebevilling. 

 

Vårt hovedfokus er på vin og vi tilbyr et av markedets bredeste utvalg fra over 300 kvalitetsprodusenter i rundt 20 land. Vi dekker alle de klassiske vinområdene og er samtidig alltid på jakt etter vin fra nye og spennende områder for å møte nordmenns økende vininteresse og nysgjerrighet.

 

Vår historie som vinimportør startet i 1997 og i dag er Vinestor morselskapet for en rekke heleide importselskaper (Vinarius, Collective Wines*, Vinum og Trulli Wines). Vinestor leverer en del fellestjenester i tillegg til at salgsteamet mot Horeca er organisert under Vinestor og selger viner på tvers av porteføljen. Relasjonen til produsentene følges opp av de enkelte importselskapene.

 

I 2020 etablerte Vinestor et samarbeid med Ole Martin Alfsen gjennom det 50/50 eide selskapet OMA Vin AS og Vinestor har også et datterselskap i Sverige, Vinestor Sweden AB.

 

Vinestor AS eies av Katalysator AS, som igjen eies av Møller- og Schage Førde-familiens selskap Aars AS. Familien eier gjennom Aars AS også bl.a. Møller Bil og Møller Eiendom.

 

* Collective Wines består igjen av selskapene B&R Wine, Plus Vini, Servco, Divini og Innvino.